get Tulsidas, Kabirdas & other's dohe(couplets) and their meaning daily on phone
We have a collection of over 1200 dohe(couplets) with their purport(meaning), authored by great saints such as Tulsidasji, Kabirdasji, Rahimji, Narayan Swamiji, Hanuman Prasad Poddarji, Dadu Dayalji, Paltu Sahebji, Sahajobaiji, Dariyaji, Charandasji, Malukdasji, Haridas ji, Guru Gobindji, Dayabaiji & many more in both Hindi & English!
App owners will be getting two dohe(couplets) and their purports daily for them to read and understand. Our mission & purpose is to inculcate the wisdom and great sayings of these saints in everyone's daily lives and to thus make the world a better place to live in.
These are authentic dohe(couplets) and all of them have been sourced from various publications of Geeta Press, Gorakhpur(UP).
हमारे पास 1200 से अधिक दोहों का संग्रह है, जिसमें उनके भावार्थ भी शामिल हैं। ये दोहे तुलसीदासजी, कबीरदासजी, रहीमजी, नारायण स्वामीजी, हनुमान प्रसाद पोद्दारजी, दादू दयालजी, पलटू साहेबजी, सहजोबाईजी, दरियाजी, चरणदासजी, मलूकदासजी, हरिदासजी, गुरु गोबिंदजी, दयाबाईजी और कई अन्य महान संतों द्वारा हिंदी और अंग्रेज़ी दोनों में अनुवादित किए गए हैं!
ऐप धारकों को प्रतिदिन दो दोहे और उनके भावार्थ मिलेंगे, जिन्हें वे पढ़ और समझ सकेंगे। हमारा उद्देश्य इन संतों के ज्ञान और महान कथनों को हर किसी के दैनिक जीवन में शामिल करना और इस तरह दुनिया को रहने के लिए एक बेहतर जगह (कलियुग से रहित) बनाना है।
ये प्रामाणिक दोहे हैं और ये सभी गीता प्रेस, गोरखपुर (यूपी) के विभिन्न प्रकाशनों से लिए गए हैं।